Laat me je meenemen op reis; een kijkje in mijn top leven in Nepal. We beginnen met wat toerisme, ik wil tenslotte alles verkennen! Met een minitaxi en mijn goede vriendin Anne rijden we helemaal naar Bouddha (40 minuten in het verkeer in Kathmandu). Een beetje entree (1000rp) te betalen en dan betreden we de heilige massieve stupa Bouddhanat. De energie verandert van razend Kathmandu  tot een rustgevend heiligdom waar de witte en gouden stupa de helderblauwe lucht doorsnijdt en de miljoenen kleurijke gebets vlaggetjes in de wind bewegen. Het gaf bijna de illusie van een frisse lente morgen waarbij de koude lucht de geur van narcisses draagt. Helaas was de lucht toch nog smoggy maar goed.. Dit was nu officieel mijn favoriete plek in Kathmandu. Het voelde gelukkig en vredig. Mensen kwamen hier vanuit het hele land. Vanaf een bankje keken we toe hoe een oude dame rondliep met haar ketting voor gebeden in de handen en hoe groepen monniken hun ronde maakten op dit magische plekje.

We verlieten deze lenteochtend en gingen naar een grouwe mistige schemer. De tempel Pashupatinath is open voor publiek en tevens ook de plaats waar mensen worden gecremeerd in Nepal. De grijze tempels tijdens zonsondergang veranderden in donkere mysterieuze gebouwen en de lucht was gevuld met rook van de brandende lichamen. Als toerist voelde het ongepast en toch zijn wij voor Nepali helemaal geen verrassing. Er waren alleen mannen aanwezig tijdens de crematie en het as viel in de heilige rivier die zo grijs zag als de rookpluimen boven de tempel. De apen en honden vonden hun thuis in de tempel en gaven naast de touristen weer een nieuwe wending in de dynamiek van deze vreemde heilige plaats. We liepen wat rond, ik nam een ​​foto en toen besloten we deze tempel achter ons te laten.

Terug naar het dagelijkse leven als intern en hiermee bedoel ik alle andere super leuke dingen die ik buiten mijn geweldige project op kantoor doe hahaha. Ik probeerde namelijk niet altijd de toerist te zijn maar ook vooral een dagelijks lokaler leven te hebben. 3 dagen per week ging ik dan ook naar de Bollywood-klas van Y-stand Danceschool. Ik voelde me een mega reus daar haha. De trainer is 20 jaar oud en misschien 1,50 m lang en zijn dansmoves zijn geweldig! Dan is er het Nepalese huwelijk. Mijn vrienden gingen trouwen en ik mocht komen. Daarbij zou ik ook de groep meiden joinen om een dans op te voeren op de bruiloft. Dit betekende nog een paar weken Bollywood dansjes oefenen. Sinds ik aan het dansen was, besloot ik dit ook een paar keer te doen in de club in Thamel. Ik was echt blij want ik heb een paar hele goede vrienden gemaakt die met me mee hebben gedjenst haha. Leuk weetje; je wordt uit een club gezet als je te intiem bezig bent hahaha.

Naast al het dansen hield ik ook van koken; Mijn collega en goede vriendin Asmita heeft me geleerd hoe ik Biryani en gevulde vis moet maken. En ze heeft me vanaf de basic meegenomen wat geweldig was! We gingen naar de lokale markt en ik voelde me bijna een local, afgezien van het feit dat alle andere echte locals naar me staarden, haha. De kookles was super en ook de hot rum punch smaakte goed waardoor we eindigden met een gezellige girlsnight.

Ik heb ook een workshop gedaan in het maken van sieraden. De man die deze les gaf, wilde deze vaardigheid en erfgoed levend houden en besloot les te geven. Hij leerde me de basis van het solderen van zilver en ik heb twee prachtige stukken gemaakt, als ik dat mag zeggen haha.

De rest van mijn dagen zijn gevuld met een beetje winkelen, rondhangen met vrienden, een boek lezen, genieten van de zon op mijn favoriete koffieplaats enz.

#

Comments are closed